'Dieren opvangen, verzorgen en plaatsen’. Zo staat het doel van de Vereniging Dierenasiel Almere omschreven in de statuten. Daarnaast is vastgelegd dat het laten inslapen van dieren uitsluitend kan plaatsvinden om dringende medische redenen. Dierenasiel Almere heeft sinds haar oprichting in 1998 al vele duizenden dakloze huisdieren opgevangen, medisch verzorgd en herplaatst. Een veelzeggende hoeveelheid die vooral uitdrukt hoe nodig goede opvang van dakloze, kwetsbare dieren in Almere is. Financieel wordt dierenasiel Almere voornamelijk gedragen door contributies en gulle giften van de leden en de Vrienden van de Vereniging.

Waarom doet iemand afstand van zijn huisdier? Ziekte van de eigenaar speelt vaak een rol, huisuitzettingen en gezinnen die het financieel niet meer rond krijgen. Ruimtegebrek, allergie, of de gang naar een verzorginhuis waar een dier niet mee kan. Of het gaat gewoon niet meer. Schrijnend soms, maar welke reden iemand ook heeft, wij zullen die altijd respecteren.
Aan de ene kant valt het soms niet mee, het verdriet van baasjes en bazinnetjes en de verlatenheid van het dier. Maar aan de andere kant schijnt ook de zon; nieuwe enthousiaste baasjes en bazinnetjes die met liefde hun dierenmaatjes weer een nieuw en veilig huisje bieden.

We gaan ervoor!

Margret Janssen
Dagelijkse leiding

© 2011, Tijmen Pers Vormgevers, Nieuwegein. >>